Шта проверити на аутомобилу пред путовање?
Прати нас на мрежама

Актуелно

Шта проверити на аутомобилу пред путовање?

Клик на вести

Објављено

-

Фото: speedtrade/Instagram

Када је у питању одлазак на омиљену летњу дестинацију, многи се одлучују на путовање сопственим аутомобилом. Са једне стране, то је много лакша варијанта јер паузу правите кад и где желите, па самим тим и брже стигнете. Са друге стране, поред тога што пред дуже путовање морате бити одморни, постоје ствари које морате проверити на свом четвороточкашу пред дуже путовање.


Све је лакше кад имате новији аутомобил, али пошто у Србији мањи проценат возача може да се похвали „младим“ возилом, проверавали смо шта морате да урадите пред путовање да бисте смањили вероватноћу великих кварова који заиста могу да покваре читав годишњи одмор.

Ваш партнер за сигурно путовање свакако је Speed Trade, а код њих можете обавити комплетну припрему аутомобила за безбедно и удобно путовање до мора.

-Оно што треба да проверите пре него што кренете су гуме, течности у возилу, кочнице, клима уређај, акумулатор, светла и сигнализацију, прву помоћ и сигурносну опрему, кажу у Speed Trade-у.

Технички прегледи возила који се раде једном годишње пред регистрацију довољни су за возила која су стара 4-5 година, али за возила која су стара 10-15 година то није довољно.

Они саветују да пре поласка на пут грађани испланирају редован технички преглед како би били сигурни да је све у најбољем реду.

Speed Trade-у можете обавити и бесплатан ванредни технички преглед. Сваког дана грађани могу да нас позову и закажу ванредни технички преглед.

Поред провере исправности возила, пре него што кренете на пут, важно је да се информишете о саобраћајним прописима земаља кроз које ћете путовати, поручују у Speed Trade-у.

Ако планирате одмор у Грчкој и путујете аутомобилом, не заборавите да вам је потребна зелена карта за пролаз кроз Северну Македонију, а осим Северне Македоније, поседовање зелене карте осигурања обавезно је и за још неке популарне дестинације као што су Тунис и Албанија.

-Код нас можете брзо и једноставно извадити зелену карту, која је ваш пасош за безбедно путовање аутомобилом по иностранству. Цена зелене карте је 2000 динара, наводе у Speed Trade-у.

Закажите свој термин већ данас и осигурајте сва потребна документа за неометано уживање у вашем одмору.

Посетите Speed Trade на две локације:
Краља Петра 1, бр.121, Бачка Паланка 021/751-545
Новосадска 39, Бачки Петровац 021/3854305
Уживајте у летњем одмору без бриге

Остави коментар

Leave a Reply

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Актуелно

DALURI – Нови дневни мени 30.09. – 04.10.

Клик на вести

Објављено

-

Објавио:

КУВАНА ЈЕЛА СУ НА МЕНИЈУ СВАКОГ ДАНА ОД 10 ЧАСОВА!

Све додатне информације можете добити на број телефона 060 / 300 – 2 -750

У понуди сваког јутра и врхунска пецива, где се Далури може похвалити са три пекара која свако јутро ручно праве пецива по посебној рецептури. Пите и буреци су са обилним надевима, што их издваја од других.

Сваког дана у понуди куваних јела могу се купити пилећа бечка шницла и карађорђева шницла.


Понедељак, 30.09.2024.

Главно јело:

  1. Гриловани батак,
  2. Равиоли са сланином,
  3. Натур шницла,
  4. Гулаш са мешаним месом,
  5. Пилећа шницла у сосу од сира.

Прилог:

  1. Пире кромпир,
  2. Грашак,
  3. Помфрит,
  4. Пиринач са кукурузом и шаргарепом,
  5. Макароне.

Уторак, 01.10.2024.

Главно јело:

  1. Тавче,
  2. Фаширана шницла,
  3. Лесковачка мућкалица,
  4. Пилећа шницла у сосу од шампињона,
  5. Боранија са пилетином.

Прилог:

  1. Сланина са роштиља,
  2. Кобасица са роштиља,
  3. Штосовани кромпир,
  4. Рижото са поврћем,
  5. Пире кромпир,
  6. Барено поврће.

Среда, 02.10.2024.

Главно јело:

  1. Слатки купус са јунетином,
  2. Бечка пилећа шницла,
  3. Ћуфте у парадајз сосу,
  4. Мусака са пилетином и печеним паприкама,
  5. Панирани сом,
  6. Пастрмка,
  7. Ослић.

Прилог:

  1. Интегрални рижото,
  2. Кромпир са спанаћем,
  3. Пире кромпир,
  4. Кромпир салата.

Четвртак, 03.10.2024.

Главно јело:

  1. Сечуанска пилетина,
  2. Карађорђева пилећа шницла,
  3. Јунећа шницла у сосу од шампињона,
  4. Бећарац са пилетином.

Прилог:

  1. Пире кромпир,
  2. Печени кромпир,
  3. Спанаћ,
  4. Рижото са шампињонима.

Петак, 04.10.2024.

Главно јело:

  1. Чорбаст пасуљ,
  2. Лазање са свињским месом,
  3. Пилећа пљескавица у сосу од мирођије,
  4. Гриловано бело месо,
  5. Свињски врат у сосу од шампињона.

Прилог:

  1. Пекарски кромпир,
  2. Гриловано поврће,
  3. Пире кромпир,
  4.  Рижото са тиквицама.

Настави са читањем

Актуелно

Бренд „FALCO“ изграђен на породичним вредностима

Клик на вести

Објављено

-

Објавио:

Да је породица темељ сваког друштва, показује породица Јелић из Нове Гајдобре, која је давне 1995. године покренула занатску радњу која се бавила производњом кожне галантерије, на челу које је тада био, сад покојни, Рајко Јелић. Током свих ових година, FALCO HOUSE DOO је проширивао своје производне капацитете и увећавао број запослених, као и усавршавао своје производе и ширио производни програм.


Предузеће које броји двадесетак запослених у три производне хале, сада воде његов син Петар, ћерка Кристина и супруга Соња. У богатом асортиману бренда FALCO, пронаћи ћете најразличитије моделе мушких и женских кожних торби, новчаника и каишева, као и многе друге предмете израђене од коже. Комбинацијом квалитетних материјала, дугогодишњег искуства и савремених технологија у изради, стварају препознатљиву палету производа кожне галантерије.

На тржишту, бренд FALCO препознатљив је по елегантним, квалитетним и са пуно пажње израђеним производима. Теже да сваком артиклу дају печат оригиналности и учине га омиљеним предметом од коже који ћете имати и користити.

Фото: Falco

Петра Јелића питали смо да нам каже нешто више о производном програму и са каквом кожом израђују предмете:

-У нашем производном програму постоје годишње две колекције и то пролеће/лето и јесен/зима па сходно томе и бирамо боје и кожу. При томе имамо поделу и на категорије „FALCO за њу“ и „FALCO за њега“ где се конкретно усмеравамо на боје, те тако за мушку колекцију бирамо црну, браон и тегет, а за жене пратимо актуелне трендове по сезонама па је избор боја много шири односно имамо и златну, сребрну, змијски дезен и друго…У изради користимо изузетно квалитетну говеђу кожу прве класе, која може бити кроко, глат, лакирана и слично. Веома водимо рачуна о квалитету наших производа, као и о дизајну и доступности купцима, где нам је за територију Бачке Паланке дистрибутер „The story“ у Блоку Партизан.

Фалко је присутан и на многим важним и модерним догађајима, а издвојићемо конференицију Про-фемина 2020.

-У питању је осма по реду, регионална конференција Про-фемина 2020, магазина Лепота и здравље. Тема конференције била је “Шта жене желе”. Поред одличне атмосфере, отворене су и најразличитије теме и дискусије. Имали смо задовољство да прикажемо своје производе, али исто тако да послушамо еминентне говорнике и успешне жене које су разговарале о различитим областима из бизниса, културе, медија, науке, здравља, исхране и лепоте – навела је Кристина, а на наше питање шта је актуелно ове јесени рекла је:

– Ми смо урадили колекцију јесен/зима 2024/2025, која носи назив „Day & night“, а од боја је неизоставна црна која је класик, затим бордо, камел браон и сива. Из колекције бих издвојила сет који чини женска торба коју прате сви аксесоари као што су новчаник, футрола за наочаре, етуи за визит карте, несесер за шминку и привезак у облику срца и све је употпуњено бреднираном металном плочицом FALCO! Боја коју бих издвојила као „must have“ ове сезоне је бордо – истиче Кристина Жарковић и додаје:

Фото: Falco

– Напоменула бих да ћемо ове године радити корпоративне поклоне, па бих позвала све заинтересоване да се на време јаве, како бисмо стигли све испоштовати. Можемо персонализовати све наше производе за ваше пословне партнере. То је једна врста аутентичности, где ће врхунски производи од коже носити назив ваше фирме и истаћи вас у пословном свету.

Све заинтересоване компаније могу да се јаве за корпоративне поклоне на број 0693751564 или мејлом на office@falcohouse.com. Производе можете видети и на www.falcohouse.com, као и на Инстаграму falcohousecom.

Д. Бабић

Настави са читањем

Актуелно

НОВО У ГРАДУ – „DaLuri Restaurant & Bakery“

Клик на вести

Објављено

-

Објавио:

„DaLuri“ је препознатљиво име у Бачкој Паланци и широј околини, искључиво због квалитета који пружа. Након дугогодишњег рада пекаре и кетеринга, одлучили су да отворе још један објекат у Бачкој Паланци и то пекару са домаћом кухињом под називом „DaLuri Restaurant & Bakery“.


На адреси Трг братства и јединства 11, отворен је аутентичан ресторан са пекаром, који располаже са 20 места за седење. Нови ДаЛури пружа врхунска пецива из своје пекаре, увек свежа и крцкава.

У понуди је и велики избор куваних јела, попут супе, грашка, пасуља, гулаша, купуса, мусаке, као и велики избор месних јела и салата. У месној понуди налази се пилетина, јунетина, свињетина, али и риба попут ослића, сома, пастрмке…Незаобилазна су и јела са  тестенином, као што су болоњезе, лазање, макароне, њоке, равиоли и друго… У понуди су и здраве салате, попут цвекле, купуса, парадајза..

Из менија од ГЛАВНИХ ЈЕЛА издвајамо:

  • Болоњезе 100 грама – 80 динара
  • Гриловани батак 100 грама – 125 динара
  • Пастрмка на жару 100 грама – 180 динара
  • Лазање са свињским месом 100 грама – 100 динара
  • Пилећа бечка шницла 100 грама – 140 динара
  •  Тавче 100 грама- 65 динара

Из менија од ПРИЛОГА издвајамо, цене важе за 100 грама:

  • Интегрални рижото – 70 динара
  • Пире кромпир – 60 динара
  • Млади кромпир – 70 динара
  • Грашак – 70 динара
  • Спанаћ – 70 динара

Од САЛАТА из менија издвајамо, цене важе за 100 грама:

  • Шопска  – 90 динара
  • Купус – 50 динара
  • Цвекла – 70 динара
  • Парадајз – 70 динара

Контакт телефон „DaLuri Restaurant & Bakery“

060 300 2 750

Све је много укусно, топло и домаћинско. Кувана јела су у понуди од 10 часова, а радно време пекаре и ресторана је радним данима од 7 до 16 часова, а суботом од 8 до 15 часова.

Ово је савршено место за доручак са пријатељима

Уживајте у традиционалном доручку попут јаја, кобасице, шунке уз разне прилоге.

Посетите их и уживајте у новим укусима, свежој храни и квалитетним састојцима.

ДаЛури у оквиру свог рада поседује још једну пекару и то у улици Веселина Маслеше број 22, као и ДаЛури кетеринг који је већ дуги низ година саставни део сваког славља.


Контакт телефон за кетеринг: 063 77 20 852

Инстаграм: daluri_catering_bp

 

Настави са читањем

Najčitanije